Sant Cugat acull l’exposició “Patufet, on ets?” dedicada a Aureli Capmany

05/07/2020 – REDACCIÓ /

Fa més d’un segle naixia la revista infantil “En Patufet”. Va ser una publicació clau a principis del segle passat per ajudar a escriure i llegir en català a més de tres generacions. Per conèixer la tasca d’aquesta publicació i del seu impulsor, Aureli Campmany, la Casa de Cultura presenta l’exposició “Patufet, on ets?

Durant la inauguració de l’exposició d'”En Patufet”. Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat

Un homenatge a la cultura popular

La figura del seu editor va més enllà de la seva tasca al capdavant de la revista Patufet, ja que al llarg de la seva vida Capmany va escriure més de 600 textos i va desenvolupar una gran activitat al voltant de les cançons, les danses, les rondalles, les festes, els costums, els jocs i les arts escèniques de la Catalunya del segle passat.

Publicitat

La Directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Blasco, va posar en relleu a la inauguració d’aquest dimecres 1 de juliol la figura d’Aureli Campmany com a “transmissor de la cultura popular” i les seves “ganes de mantenir aquest esperit associatiu que ha donat una riquesa de cultura popular arreu del país”.

Entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, a la inauguració de l’exposició d'”En Patufet”. Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va destacar que el Patufet forma part de la rica història de tradició popular que té Catalunya i la nostra ciutat, Sant Cugat, i que, inaugurar aquesta exposició la mateixa setmana de Sant Pere és una forma de “rendir homenatge a totes les entitats de cultura popular que té la ciutat”.

L’exposició s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos, objectes i audiovisuals que recorden la vida de Capmany en les seves diverses facetes.

Publicitat

En acabar la inauguració de l’exposició diverses entitats de cultura tradicional de la ciutat van fer una petita actuació a la plaça de l’Om, a tocar de la Casa de Cultura.

A l’acte d’inauguració també van participar diferents persones de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Cugat com la Tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona i de l’oposició.

Quan i on es podrà visitar?

L’exposició “Patufet, on ets? Aureli Capmany (1868-1954)” és una iniciativa de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Es pot visitar a la Casa de Cultura durant el mes de juliol de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Feu un comentari