Sanitat planteja incloure la gent gran entre els grups que podrien sortir al carrer

19/04/2020 – REDACCIÓ /

Després d’anunciar que els infants podran a sortir al carrer de forma controlada a partir del 27 d’abril, el Ministeri de Sanitat ja estudia la possibilitat que ho faci també el col·lectiu de la gent gran.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que la gent gran “és un dels grups i opcions” que “s’han de plantejar” com a possibles col·lectius que podrien sortir al carrer controladament a partir del 27 d’abril, o més endavant. Concretament aquells que necessiten “tenir mobilitat per mantenir l’estat de salut”, ha dit Simón, perquè es puguin exercitar en “passeigs una mica més llargs” que els que ofereixen els seus domicilis. 

Publicitat

En tot cas Simón no ha donat per fet que el govern espanyol aprovi aquesta mesura, i ha remès al proper Decret de mesures per confirmar que això “succeeixi i es permeti”.

gent-gran-santcugat

De la mateixa manera, el doctor ha alertat sobre la desescalada del confinament “amb noves modificacions a partir del 27 i possiblement amb altres més endavant” per adaptar-se a la situació de transmissió actual. Al respecte, Simón ha dit que l’objectiu és proposar mesures “que es puguin implementar correctament, i no altres que es quedin en un paper” i que després no serveixen ni permeten avaluar l’evolució de l’epidèmia. 

Publicitat

Feu un comentari