Salut realitza una acció de carrer per prevenir el suïcidi a prop de 90 punts de Catalunya

(15/2/2024 – Redacció)

Sant Cugat acull un dels 90 vinils de la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi” que el Departament de Salut ha instal·lat temporalment a tota Catalunya. Aquesta acció de carrer vol servir per prevenir el suïcidi, especialment en els homes de més de 50 anys, i forma part d’una campanya més àmplia que es va posar en marxa el desembre passat.

Fotografies cedides per l’Ajuntament de Sant Cugat

Els vinils en forma de punt negre simbolitzen allà on es poden trobar les persones amb ideació suïcida. Amb aquesta instal·lació, Salut vol posar èmfasi en la detecció de senyals d’alerta i en la prevenció per part de l’entorn de les conductes que atempten contra la pròpia vida. Amb aquestes instal·lacions, es vol conscienciar als familiars i a l’entorn, d’especialment d’homes de més de 50 anys, perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida.

Salut recorda que en aquests casos es pot demanar ajuda trucant al telèfon 061 al servei “Salut Respon”. Televisió Sant Cugat participa en aquesta iniciativa i ja fa mesos que emet durant la seva programació els spots d’aquesta campanya.

Publicitat