Site icon TV SantCugat.cat

Salut deixa de comptar els casos de covid i només farà proves als vulnerables d’acord amb l’estratègia estatal

(26/03/2022 – Redacció)  

Salut començarà a aplicar a partir de dilluns la nova estratègia estatal davant de la covid-19, que implica deixar de comptar els casos un a un i eliminar l’aïllament de les persones asimptomàtiques o símptomes lleus. El nou protocol estableix que les proves de diagnòstic davant de símptomes de la covid es facin només en persones majors de 60 anys, immunodeprimides o embarassades, en entorns sanitaris o en residències, i en casos que requereixin ingrés. Les baixes laborals només es realitzaran amb criteris clínics -a grans trets, quan els símptomes impedeixin anar a treballar-, si bé es manté un aïllament d’almenys 5 dies en els entorns vulnerables, com residències. Les proves d’autodiagnòstic no es consideraran per confirmar una infecció.

Publicitat

La secretària de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, ha destacat que la nova estratègia se centra a protegir les persones i els entorns vulnerables, ara que la població es troba “molt immunitzada”, per haver passat ja la malaltia, sobretot després de les incidències desbocades de la sisena onada, i per les àmplies cobertures vacunals.

El 87,3% dels majors de 16 anys tenen la pauta completa i el 79,5% del total de la població a Catalunya. Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 2.495.859 casos de coronavirus, segons les darreres dades del Departament de Salut.

Cabezas ha indicat que l’estratègia s’adapta ara que la covid-19 afecta en general d’una manera menys severa perquè el sistema sanitari pugui dedicar-se a recuperar activitat com l’atenció a pacients crònics o amb altres malalties. Fa dos anys que el sistema sanitari es troba molt condicionat per la covid-19, especialment durant les diverses onades, que han tingut un fort impacte en els centres d’atenció primària (CAP) i els hospitals.

Publicitat

La nova estratègia implica deixar de comptar els casos un a un i Salut actualitzarà les dades de la covid-19 els dimarts i els divendres, a diferència d’ara, quan ho fa cada dia. El Ministeri ja va reduir les actualitzacions de les dades a dos dies fa unes setmanes.

Exit mobile version