Residències de gent gran a Sant Cugat: 33 morts i 123 persones aïllades

06/04/2020 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha informat aquest dilluns a la tarda de la situació de les residències de gent gran, ja siguin de titularitat pública com privada. Ara com ara el coronavirus està present en quasi totes les residències de Sant Cugat, s’han aïllat 123 persones i han perdut la vida 33.

Per aquest motiu l’Ajuntament ha posat en marxa diferents recursos materials i humans per pal·liar la situació. Cada setmana el consistori farà tasques de desinfecció a totes les residències de gent gran de la ciutat. També s’administrarà material de seguretat així com els tests de detecció de coronavirus que ja es troben en el CAP de Sant Cugat. Per acabar, Ingla ha informat que entrarà en funcionament un dispositiu de suport logístic a les direccions de les residències per traslladar totes les necessitats a la Generalitat, que és administració competent en residències de gent gran.

Publicitat

Actualment l’Ajuntament, en coordinació amb els departaments de Salut i Afers Socials de la Generalitat, té preparat un dispositiu per si cal treure alguna persona de les residències per aïllar-la en un altre lloc i garantir la seguretat de tota la residència. Segons l’alcaldessa aquest dispositiu s’activarà així que el departament de Salut ho determini. A més, hi ha en funcionament un servei de càtering per a aquelles residències que han hagut de tancar les cuines per manca de personal.

Fa unes setmanes el consistori va anunciar un dispositiu urgent per traslladar gent gran no contagiada de coronavirus a hotels de la ciutat. Una operació que s’havia de fer de la mà de les conselleries de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies. Actualment encara no s’ha traslladat a cap persona, ja que es tracta d’una gestió que es realitza des de la Generalitat i aquest organisme encara no ha donat el vistiplau per començar.

Publicitat

2 comentaris a “Residències de gent gran a Sant Cugat: 33 morts i 123 persones aïllades”

Feu un comentari