Renfe millorarà la zona d’estacionament de l’estació de Sant Cugat i aquesta es podria convertir en una futura estació central d’autobusos

(24/02/2022 – Redacció)   

El director general de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana, Casimiro Iglesias s’ha compromès a donar les instruccions necessàries a Renfe perquè millori l’espai d’estacionament i d’acumulació de material durant aquest any.  Iglesias ho va fer durant una reunió mantinguda amb l’alcaldessa Mireia Ingla i el primer tinent d’alcaldia, Pere Soler, celebrada a Madrid el passat 10 febrer.

Ingla i Soler durant la reunió amb la Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana

Un cop l’espai estigui degudament condicionat es podran arribar als acords necessaris perquè es pugui utilitzar com a zona d’estacionament dissuasiu o bé com a estació central d’autobusos municipals i intermunicipals.

Publicitat

Ingla i Soler van posar de manifest la infrautilització de l’estació de ferrocarril de Renfe a Sant Cugat, situada al barri de Coll Favà.

Estació de Renfe de Sant Cugat

L’Ajuntament també va transmetre la necessitat d’estudiar la possibilitat que les estacions de Volpelleres i d’Hospital General es converteixin en uns intercanviadors de ferrocarril entre les línies de FGC i de Rodalies Renfe. Aquest fet permetria connectar Barcelona, Sant Cugat i les principals ciutats del Vallès Occidental amb el Vallès Oriental i el Baix Llobregat, i, per tant, millorar i augmentar les possibilitats de desplaçar-se amb transport públic a moltes persones que es veuen abocades a utilitzar el vehicle privat.

Publicitat

El director general ha informat l’alcaldessa i el tinent d’alcaldia que l’estudi de viabilitat d’aquest dos intercanviadors a Sant Cugat es farà durant aquest any 2022, i que un cop finalitzats els donarà a conèixer a l’Ajuntament perquè es facin públics.