Recorden els 25 anys de l’agressió soferta pel Pi d’en Xandri amb una caminada reivindicativa

(21/03/2022 – Redacció)  

Dins dels actes que s’estan duent a terme per commemorar el 25è aniversari agressió soferta pel Pi d’en Xandri, aquest dissabte es va organitzar una caminada per la zona. La Comissió Pi d’en Xandri +25 anys va voler recordar aquesta efemèride però també la gran marxa que aquest atac va provocar a finals dels anys 90 en defensa de l’espai natural de Torre Negra i rodalies.

La caminada va sortir a les deu del matí des de la seu del Club Muntanyenc amb la presència de molts membres del club, del comitè, regidors del consistori i també de Jordi Torrijos, antic cap del servei de Paisatge i Verd Urbà de l’Ajuntament i un dels tècnics que van elaborar el pla que va salvar el Pi d’En Xandri.

Publicitat

Jordi Torrijos, antic cap del servei de Paisatge i Verd Urbà de l’Ajuntament observant el pi

Els temps va respectar aquesta caminada popular que va consistir en un recorregut fàcil i obert a tothom per la zona visitant alguns punts d’interès, com la font de l’Ermetà, el mateix pi i els terrenys de Torre Negra, uns terrenys privats fins fa uns mesos i als que no es podia accedir.

El Pi d’en Xandri amb els participants a la caminada

L’activitat ha estat organitzada per la comissió Pi d’en Xandri +25 anys de la que formen part el mateix Club Muntanyenc, Fridays for Future, Pol·len Edicions i elCugatenc. Una comissió que també acaba de lliurar la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient, un reconeixement que pretén posar en valor la tasca ecologista de persones i entitats de la ciutat. Un premi que enguany ha recaigut a la cooperativa l’Ortiga, situada a la finca de Can Monmany a Valldoreix. El jurat ha posat l’accent en el lideratge de la connexió entre la producció local i les escoles de la ciutat, permetent que actualment 3.000 infants consumeixin productes locals als àpats als centres educatius. També destaca que l’Ortiga ha estat una de les entitats impulsores de l’associació Collserola Pagesa.

Publicitat