Quins llibres sobre Sant Cugat pots comprar per Sant Jordi?

23/04/2019 – Josep Lluís Silva

Per Sant Jordi les llibreries de Sant Cugat surten al carrer per apropar la literatura als santcugatencs. De totes les novetats d’enguany, n’hi ha un grapat que tracten sobre Sant Cugat.

llibres-santcugat-santjordi
Santcugatencs remenant llibres per Sant Jordi

Et seleccionem les obres més destacades que pots comprar aquest Sant Jordi que parlen sobre alguna cosa relacionada amb la ciutat.

Publicitat

  1. Anys d’Infàmia – Àngel Comas – Llibre que tracta sobre la història d’una pubilla de Sant Cugat que marxa de casa i acaba triomfant a Hollywood. Una novel·la sobre el Vallès barceloní, i especialment de Sant Cugat, barrejant ficció amb personatges reals.
  2. D’allà fins aquí, Sant Cugat a peu de carrer – Joan Tortosa. Llibre que repassa la transformació que ha experimentat la ciutat des del naixement de l’autor, amb 3.000 habitants, fins ara, amb 91.000. Una obra autobiogràfica i que reflecteix la transformació d’un poble i d’una societat.
  3. Una altra Floresta és possible – Maria Ferrer, Pere Lecha i Ramon Piqué.  La Floresta és difícil de definir, segurament impossible. Hi ha tantes Florestes com persones hi viuen, hi venen o l’estimen. Cadascuna d’aquestes té el seu retrat i el seu relat. Tanmateix, i perquè hi vivim, hi venim o l’estimem, calia un llibre on dipositar-hi aquests retrats i aquests relats. Allò que hem estat, que som i/o que voldríem ser.
  4. Les mil i una nits (i algunes tardes) – Eduard Jener. Un recull de textos i cròniques periodístiques sobre el Teatre Auditori i els seus 25 anys d’història.

Sant Jordi es celebra el 23 d’abril perquè aquest dia van morir els escriptors William Shakespeare i Miguel de Cervantes.  Per commemorar aquesta data, a principis del segle XIX, el Gremi de Llibreters i la Cambra Oficial del Llibre van establir la festa del llibre. Des de 1996 aquesta tradició catalana va passar a ser mundial i la UNESCO la va declarar Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autor.

Pots veure l’especial de Sant Jordi 2019 de TV Sant Cugat

Publicitat

Feu un comentari