Què hem de fer si detectem un niu de vespa asiàtica?

22/02/2019 – REDACCIÓ /

Un veí de Sant Cugat va detectar fa unes setmanes un niu de vespes asiàtiques a un dels arbres de davant de casa seva. El Pere va comunicar-ho immediatament a l’Ajuntament i els tècnics municipals van identificar els insectes com vespes asiàtiques.

Segons ha pogut saber TV Sant Cugat aquesta tarda tècnics de l’ajuntament han anat a la zona per treure el niu de l’arbre.

Publicitat

vespa-asiatica-santcugat
Niu de vespes asiàtiques trobat a Sant Cugat

En el cas d’aquest vesper al estar a la via pública és responsabilitat de l’ajuntament retirar-ho. Els ciutadans que els detectin han d’apuntar el lloc i la data i fer un avís a l’Ajunatment o al 010. Però si el niu està en un entorn privat, sigui habitatge, jardí o espais comunitaris, s’hauria de contactar amb una empresa de control de plagues especialitzada.

Com podem detectar si la vespa és asiàtica o comuna? El primer que ens cridarà l’atenció és el tamany, les asiàtiques són més grosses. També tenen les franges de color marró en comptes del tradicional groc i el cap molt més fosc, gairebé negre.

Publicitat

Tot i que s’ha guanyat el qualificatiu d’assassina, la vespa asiàtica no és especialment agressiva per a les persones però sí per a les abelles. Un gran problema per a l’apicultura. Es tracta d’una espècie diürna que és més activa durant l’estiu i al Vallès Occidental va ser detectada per primera vegada el 2013.

Feu un comentari