Primer ple telemàtic de la història de Sant Cugat

21/04/2020 – REDACCIÓ /

Per primera vegada a la història de Sant Cugat s’ha celebrat un ple municipal de manera telemàtica. L’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus ha obligat a buscar fórmules alternatives i finalment s’ha aconseguit celebrar amb èxit a través d’una coneguda aplicació.

Presencialment estaven a la sala de plens l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, el regidor de Seguretat, Benestar Animal i Via Pública, Francesc Carol; els regidors del grup de l’oposició Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas i Núria Fernàndez.  També estaven presents Víctor Puntas, cap de Gabinet; Ferran Villaseñor, coordinador general; Mikel Vilalta, adjunt al cap de Gabinet; Rosa Castellà, secretària municipal; i l’interventor municipal. La resta de regidors es trobaven als seus domicilis i es van connectar de manera telemàtica.

Publicitat

Moment del ple municipal celebrat de manera telemàtica.

La sessió plenària va transcórrer sense incidències, tot i que en més d’una ocasió l’alcaldessa va demanar als regidors que apaguessin el micròfon del seu ordinador. Abans de començar, els 25 regidors i el personal que es trobava en el ple van voler fer un minut de silenci per les víctimes del coronavirus.

Ple celebrat el dilluns 20 d’abril de manera telemàtica tot i que l’alcaldessa, alguns regidors i personal estaven presencialment.

El consistori segueix en marxa gràcies al teletreball

Ingla va explicar també que l’activitat a l’Ajuntament és bastant normal i això és gràcies al teletreball. Uns 500 treballadors estan treballant des de les seves llars. A la vegada Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, ha explicat a través de Twitter les mesures de l’àrea de Tecnologia aplicades per afrontar la crisi del coronavirus. El consistori ha entregat als seus treballadors recursos materials i ha dotat de suport tecnològic per seguir treballant des de casa. Llorente destaca que “l’Ajuntament no s’aturarà” i es demostra amb més de 500 connexions simultànies al dia.

Una altra mesura ha estat l’entrega d’ordinadors i connexions a Internet a famílies per evitar la bretxa digital i que els infants puguin seguir estudiant des de casa. Pel que fa a les residències de gent gran, s’han entregat tauletes per contactar de manera digital els usuaris amb els seus familiars.

Publicitat


Feu un comentari