Primer acte oficial a Torre Negra: presentació del nou pla de prevenció d’incendis de Catalunya(13/01/2022 – Redacció)  

Encara no s’ha formalitzat oficialment la compra de Torre Negra per part de l’Ajuntament. Però aquest futur equipament municipal ja ha servit aquesta setmana per a acollir el seu primer acte oficial. Es tracta de la presentació del nou pla de prevenció d’incendis de la Generalitat, un pla que multiplica per 6 el pressupost destinat a la prevenció d’incendis forestals al conjunt de Catalunya. La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha estat l’encarregada de presentar-lo.

L’alcaldessa Mireia Ingla amb la consellera Teresa Jordà a Torre Negra

El Departament d’Acció Climàtica invertirà un total de 72 milions d’euros en aquest nou pla de prevenció d’incendis per al període comprès entre el 2022 i el 2025. Una xifra que multiplica per sis els recursos destinats fins ara, passant dels 3 MEUR anuals als 18. L’objectiu del Govern és “preparar els boscos catalans” per fer front a l’emergència climàtica i els focs de sisena generació.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha afirmat que es preveu que en els propers anys es produeixin un 50% més de grans incendis forestals.