Per primer cop la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang” a Sant Cugat

25/03/2019 – REDACCIÓ /

La ciutat acull aquest dilluns per primer cop la campanya de donació de sang “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, de 16,30 a 20 hores, a la Rambla del Celler.

donar-sang-santcugat
Cartell campanya de donació de sang dels bombers

Es tracta del primer any en què la ciutat participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb Sant Cugat, un total de 28 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Publicitat

Durant la campanya del dilluns, els Bombers de Sant Cugat realitzaran activitats i exhibicions amb la visita als camions o la simulació d’alliberament de ferits en accident, amb el suport de la policia local.

Organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, la cinquena edició de “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” es va inaugurar el dia 9 a La Seu d’Urgell i es clourà oficialment el dia 30 a Terrassa.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Publicitat

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volien donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.

Feu un comentari