On estan situades les càmeres que controlen la Zona de Baixes Emissions?

28/10/2021 – Redacció

A partir del dimarts 2 de novembre, el dilluns és festiu, els vehicles que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT (Zero emissions / ECO / B / C) no podran accedir ni circular-hi de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h pel centre de la ciutat i si ho fan rebran una sanció. La Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat està activa des del passat 1 de maig, però no serà fins ara al novembre que es començarà a multar.

Com es fa el control dels vehicles de la ZBE?

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és qui farà el control dels vehicles que entren a la Zona de Baixes Emissions i ho farà a través de 5 càmeres fixes situades en diferents punts de la ciutat. A la vegada un cotxe de la Policia Local portarà un dispositiu de lectura de matrícules per controlar la circulació de vehicles a la ZBE així com els vehicles mal estacionats.

Publicitat

L’Ajuntament ha anunciat que incrementarà pròximament el nombre de càmeres amb lectura de matrícula.

On estan les càmeres?

Les cinc càmeres estan situades en diferents punts de la ciutat: 

  • carrer Rius i Taulet amb avinguda de Lluís Companys
  • rambla del Celler amb el carrer de Francesc Moragas
  • avinguda de Lluis Companys amb el carrer de Martorell 
  • avinguda Pla del Vinyet amb rambla de Ribatallada
  • avinguda de Gràcia amb rambla de Ribatallada 

L’incompliment de la normativa establerta a l’ordenança municipal preveu sancions econòmiques de 100 a 500 euros, en funció de si es tracta d’infracció lleu, greu o molt greu. En cas de reincidència, les sancions es poden incrementar un 30 % respecte del mínim.

Publicitat

La previsió és que a partir del dia 1 de novembre hi pugui haver aproximadament uns 175 vehicles, menys d’un 1% del total de circulació diària, als quals se’ls podria sancionar.