Site icon TV SantCugat.cat

Núria Gibert i l’Assemblea Local de la CUP defensen el pacte perquè “el sobiranisme no pot ser un fre de mà”

Pacte-govern-santcugat

23/06/2019 – Josep Lluís Silva/

La CUP va difondre aquest dissabte un comunicat signat per Núria Gibert i l’Assemblea Local que defensa el pacte de govern amb ERC i el PSC perquè considera que el sobiranisme no pot ser “un fre de mà per la resta de reivindicacions, sinó al revés”.

Publicitat

L’escrit vol respondre a les veus crítiques de l’acord de govern amb el PSC i els vol fer entendre que “quedar-se en un racó amb una majoria inexpugnable, no era una bona opció. Era una opció còmoda, però no valenta.” Perquè creuen que “és moment d’arremangar-se” per  resoldre els reptes que presenta la ciutat, segons la seva visió.

I expliquen que, podent haver triat no entrar en el govern, ho han fet “per ser cabdals i claus en les polítiques de la nostra ciutat”. I assenyalen les set raons que han motivat l’entrada de la CUP en el govern municipal:

  1. Per esclarir els suposats casos de corrupció de l’antiga CiU que afecten obres de la ciutat com el PAV3.
  2. Perquè des de l’oposició s’han menystingut les propostes de la CUP, “fins i tot les aprovades pel Ple”.
  3. Perquè consideren que la gestió de l’anterior equip de govern “anava sense rumb, sense eficàcia, amb supèrbia i inaugurisme dilapidant els recursos de tots, per a fer-ne un aparador”.
  4. Perquè la regidoria d’habitatge convidava a “marxar a Cerdanyola o a Rubí” a tots aquells que no es poguessin permetre viure a la ciutat.
  5. “Perquè el 40% del joves no es pot emancipar”.
  6. “Perquè consideren que “l’ajuntament és de tots” i que s’ha d’acabar amb “l’estructura clientelar”.
  7. Perquè entenen que voler un “ajuntament sanejat” i que no giri “la cara a ser la ciutat més desigual del país” és un “motiu suficient per intentar anar-hi , anar-hi i anar-hi per un canvi.”

En el comunicat també critiquen que Junts per Sant Cugat hagi volgut “patrimonialitzar el sobiranisme” amb el fitxatge del president de l’ANC Sant Cugat i altres membres i que en campanya electoral hagin llençat “calúmnies i amenaces sobre la CUP”. S’extranyen, a més, perquè “ningú hi va veure una traïció” en això.

Publicitat

Asseguren, a més a més, que seguiran defensant el dret de l’autodeterminació “allà on faci falta i quan faci falta”.

Exit mobile version