Nova campanya de donació de sang a Sant Cugat amb totes les hores reservades

02/04/2020 – REDACCIÓ /

Sant Cugat s’ha sumat a la campanya del Banc de Sang i acull unes jornades de donació de sang que van del 2 al 5 d’abril. Aquestes es realitzen al Pavelló Municipal (Passatge del Baró de Coubertin, 3). L’horari és de 10h a 14h i de 16.30h a 20h. Per realitzar una donació, els santcugatencs han de reservar hora des del web donarsang.gencat.cat però actualment estan totes les hores plenes i és impossible reservar cita. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. A més recorden que les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

Publicitat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Publicitat

Feu un comentari