Nou bitllet reduït per als pensionistes per anar a l’Hospital Mútua Terrassa

(04/02/2022 – Redacció)   

Des d’aquest mes de febrer els pensionistes de Sant Cugat podran anar amb tren fins a Mútua Terrassa, hospital de referència dels santcugatencs, pagant un bitllet reduït. Una mesura impulsada per l’Ajuntament juntament amb FGC.

Publicitat

Actualment, el bitllet d’anada i tornada per anar a Mútua Terrassa té un cost d’uns 6 euros, ja que es tracta de 2 zones. Els pensionistes empadronats a la ciutat tindran un descompte d’entre el 50% i el 75%. Per tant, pagaran per un bitllet senzill 0,60 cèntims si tenen el carnet A i 1,20 euros si tenen el carnet B.

Foto: Lali Puig

 

L’Ajuntament reservarà una partida de 10.000€ al pressupost municipal 2022 i 10.000€ més el 2023 per tal d’assumir la diferència de cost de cada bitllet. El conveni Ajuntament-FGC és per a dos anys (prorrogables) i la voluntat municipal és mantenir-lo vigent també en els següents anys.

El bitllet ja es pot adquirir a les màquines de les estacions de FGC de Sant Cugat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan) per anar o per anar i tornar a l’Hospital de la Mútua de Terrassa (Vallparadís Universitat). També es pot adquirir a l’estació de Vallparadís un bitllet d’anada a qualsevol estació de Sant Cugat.

Publicitat

Gibert i Ingla durant la roda de premsa Foto: Lali PuigDurant l’acte de presentació, en què van assistir l’alcaldessa, Mireia Ingla; la presidenta dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà; i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert; els periodistes van preguntar sobre el cas de les set dones santcugatenques encausades per tallar les vies del tren durant la vaga general del 8 de març de 2018. Gibert, que portava una samarreta del col·lectiu 8 Mil Motius que dona suport aquestes 7 dones, va explicar que es tracta “d’un col·lectiu que tenen un cas de repressió pendent“. Televisió Sant Cugat va voler preguntar a la presidenta de FGC sobre aquest tema, però l’alcaldessa va tallar la pregunta al·legant que no era el motiu de la roda de premsa.