Neix Aigua Pública Sant Cugat, una plataforma per la defensa de la municipalització de l’aigua

28/10/2019 – Josep Lluís Silva/

La plataforma ciutadana Aigua Pública Sant Cugat va reclamar la municipalització de l’aigua un cop acabi el contracte amb l’actual empresa que gestiona l’aigua, Sorea, el passat 19 d’octubre en un acte al Casal Torreblanca.

Neix-Aigua-Pública-SantCugat
Fotografia de l’usuari de Twitter @aiguaesvida de l’acte del 19 d’octubre

El juny de 2021 s’acabarà la pròrroga de dos anys del contracte signat per l’Ajuntament de Sant Cugat i Sorea per la concessió de la gestió de l’aigua. Un contracte que es va firmar fa 45 anys, concretament l’any 1974, i que en principi havia de finalitzar el 2019.

Publicitat

L’acte va comptar amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente (CUP), que va assegurar que la mesura forma part del pacte de govern, però cal seguir treballant perquè sigui una prioritat. La regidora va reclamar que l’aigua és “un dret humà, un servei bàsic i públic, no una mercaderia”.

Dues auditories contradictòries

Llorente va assegurar que el consistori té dues auditories contradictòries sobre quina és la valoració de finalització del contracte amb Sorea. La primera feta per l’AMB que diu que l’empresa deu a l’Ajuntament 3,5 milions. A la vegada hi ha una segona auditoria feta per una empresa privada que assegura que el consistori deu 7 milions a Sorea.

Publicitat

Feu un comentari