Mor als 80 anys el pintor mallorquí Daniel Codorniu, amb estudi a Sant Cugat durant 10 anys

(2/1/2024 – Redacció)

El pintor mallorquí Daniel Codorniu ha mort als 80 anys. L’artista va tenir estudi a Sant Cugat durant 10 anys i va estar molt vinculat al món artístic santcugatenc dels anys 80 i 90 i a artistes com Rudolf Häsler o Sergi Barnils. La seva pintura s’ha definit com postimpresionista amb predomini de les temàtiques marines, sempre amb predomini de la llum i el color.

El seu estudi a Sant Cugat es trobava a la pl. de Lluís Millet, on va treballar del 1986 al 1996 i d’on van sortir moltes de les obres d’aquell període. Llicenciat en Belles Arts a la Escola Superior Sant Jordi de Barcelona i catedràtic de Dibuix es va dedicar a la docència en molts instituts de batxillerat del Barcelonès. Durant aquella època, tal com explica el seu fill Daniel Codorniu, no va trencar la seva relació amb la seva Palma natal, ja que “a l’estiu marxava ràpidament cap a Mallorca a pintar les seves platges i cales meravelloses.”

A mitjans dels anys 90, va demanar una excedència de la docència i es va dedicar plenament a la pintura, va marxar definitivament de Sant Cugat i es instal·lar a Mallorca on fa establir el seu estudi.

Relació amb Sant Cugat
El seu fill, santcugatenc, recorda la relació que va tenir el seu pare amb altres artistes de la ciutat: En Rudolf Häsler, que vivia al costat de l’estudi del meu pare, el visitava sovint i l’admirava perquè era un gran pintor com en Rudolf. Estaven al mateix nivell, cadascú amb el seu estil i personalitat. Tots dos eren grans pintors.”

Daniel Codorniu Aloy va exposar a l’Espai Lluís Ribas, a la galeria Febo de Sant Cugat i al costat de la botiga d’alimentació Rubio a on hi havia una galeria d’art a principis dels anys 90. El seu fill afirma que “Sergi Barnils es va posar a pintar perquè el meu pare el va animar a fer-ho, a que donés aquest pas de llençar-se a ser pintor, de ser atrevit i deixar enrere, en certa manera la seva dilatada experiència com a ceramista”.

Obra
Gran part de les obres de l’autor formen part d’institucions com la Col·lecció Thyssen-Bornemisza, el Museu Nacional d’Art de Cannes, la Fundació Internacional de Belles arts a Califòrnia, així com la Fundació La Caixa i la Fundació Sa Nostra, entre altres.