Milers de santcugatencs mantenen viva la tradició de beneïr la palma i els palmons per Diumenge de Rams15/04/2019 – REDACCIÓ

Aquest diumenge els santcugatencs van tornar a reviure la tradició de beneïr el ram per Diumenge de Rams. La Plaça Octavià es va omplir de milers de palmes i palmons en la primera benedicció del rector de la Parròquia de Sant Pere, Emili Marlés.

Com marca la tradició, els padrins van tornar a regalar la palma i els palmons als seus fillols per poder anar a la plaça Octavià per rebre la benedicció.

La novetat d’enguany va ser que el nou mossèn va voler baixar de l’escenari per beneïr de més a prop les palmes i els palmons dels ciutadans de Sant Cugat.

Publicitat

En el passat el Diumenge de Rams era una celebració multitudinària a molts països d’Europa com Alemanya, Itàlia, Polònia o Portugal. Tot i que en els darrers anys ha perdut importància arreu, a Sant Cugat la tradició es manté amb plena vitalitat.

La benedicció de Diumenge de Rams de la Plaça Octavià marca l’inici de la Setmana Santa de Sant Cugat. Set dies d’actes religiosos que acabaran amb la Mona i les Caramelles.

 

Deixa un comentari