Milers de persones, amb presència santcugatenca, protesten a Barcelona contra la sentència del procés

26/10/2019 – Josep lluís Silva/

La manifestació del 26 d’octubre convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb el suport de mig miler d’entitats, associacions i alguns sindicats per expressar el rebuig a la sentència del procés ha donat el tret de sortida aquest dissabte a les cinc de la tarda al carrer Marina de Barcelona. La marxa porta per títol ‘Llibertat’ i arriba quasi dos setmanes després que el Tribunal Suprem condemnés a penes de fins a 13 anys de presó als líders independentistes. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat la participació en unes 350.000 persones.

manifestacio-26O
Capçalera de la manifestació del 26 d’octubre pels carrers de Barcelona.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha enviat un missatge a través de les xarxes de suport a la manifestació en resposta a la crida a la participació del president d’ERC, Oriol Junqueres, condemnat a 13 anys de presó.

Publicitat

Publicitat

Òmnium Cultural Sant Cugat també ha compartit un missatge a les xarxes socials cridant a la participació.

La capçalera s’ha situat a l’alçada del carrer de Ramon Turró i ha recorregut el tram fins a l’avinguda Icària, on s’ha instal·lat un escenari. Allà, familiars dels presos i representants de les entitats convocants han llegit un manifest conjunt. També hi és present el Govern, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra.

La marxa ha comptat també amb presència de santcugatencs, com militants d’ERC i Junts per Sant Cugat.

Aquest divendres la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, va advertir que “la mobilització no s’aturarà mentre no es respecti el dret a l’autodeterminació de Catalunya i hi hagi presos polítics i repressió.

Per la seva banda, els sindicats majoritaris no han donat suport a la convocatòria com a organització, tot i que hi és present el secretari general d’UGT, Camil Ros, a títol personal, mentre que CCOO, que opina que la marxa no és prou “transversal”, ha donat llibertat els seus afiliats per participar-hi si ho volen.

Trobada d’alcaldes al Palau de la Generalitat

El dissabte al matí l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla Ingla, ha participat en la trobada d’alcaldes i alcaldesses al Palau de la Generalitat per rebutjar la sentència i exigir el dret a l’autodeterminació, l’amnistia i la llibertat.

Feu un comentari