Més d’un centenar d’ordinadors i de connexions a internet per garantir el dret a l’educació durant el confinament

07/04/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha engegat un projecte per fer arribar ordinadors portàtils i connexió a internet a aquells estudiants que ho necessitin. La prioritat del consistori és garantir que tothom pugui continuar estudiant en línia mentre els centres educatius estiguin tancats pel confinament.

El projecte va dirigit a alumnes d’educació primària, de secundària, de l’escola d’Adults i dels programes de Formació i Inserció. Per fer realitat aquest propòsit, el govern local calcula que necessita més d’un centenar d’ordinadors portàtils i de connexions a internet.

Publicitat

En aquests moments l’Ajuntament està acabant de perfilar el sistema per oferir accés a internet a aquests alumnes. Molt probablement, serà repartint gratuïtament aparells USB amb connexió wi-fi. Aquest servei també s’oferirà en el cas que es disposi de portàtil però no d’accés a internet.

escola-lamirada

Donació de portàtils en desús a través de Labdoo

El lliurament de portàtils es farà a través de la plataforma Labdoo.org. L’Ajuntament repartirà els ordinadors portàtils que es recullin a Sant Cugat a través de Labdoo entre l’alumnat de la ciutat que en tingui necessitat. Per aquest motiu el consistori fa una crida a tota la població perquè aporti portàtils en desús que puguin ser reaprofitats per alumnes.

Publicitat

Per fer-ho, es demana seguir aquests passos:

  • Sanejar el portàtil en desús i omplir-lo de programes educatius que ofereix Labdoo. Es tracta d’una operació fàcil i que es fa en poca estona. Les instruccions es poden trobar a https://www.labdoo.org/es/content/preparation-fast-installation-methods).
  • Un cop el portàtil estigui sanejat i carregat amb programes educatius, cal contactar amb Labdoo a través de labdoo-team-catalunya@labdoo.org perquè el vinguin a recollir.
  • En cas de no saber-lo sanejar, Labdoo també ofereix la possibilitat de passar a buscar el portàtil en desús per les cases (enviant prèviament un correu electrònic). A més a més, la seu de la Policia Local (plaça de la Vila, 2) també és un punt de recollida d’ordinadors portàtils en desús.

Els portàtils Labdoo van carregats amb més de 80GB de continguts educatius per a totes les edats i per a totes les àrees de la ciència. Els portàtils cal que arrenquin i tinguin mínim 1GB de RAM. També han de portar el carregador.

Labdoo.org funciona a Sant Cugat des d’aquest curs

L’ONG Labdoo funciona a Sant Cugat des de l’inici d’aquest curs 2019/20. Aquesta ONG ha creat una xarxa humanitària que s’encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives lliures i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

.

Feu un comentari