Site icon TV SantCugat.cat

L’Ortiga guanya la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient

(21/03/2022 – Redacció)  

La cooperativa l’Ortiga, situada a la finca de Can Monmany (Valldoreix), ha estat la guanyadora de la tercera edició del Premi Torre Negra en defensa del Medi Ambient, un reconeixement de la Comissió Pi d’en Xandri +25 que pretén posar en valor la tasca ecologista de persones i entitats de la ciutat. El jurat ha escollit per unanimitat l’Ortiga entre les cinc propostes rebudes amb la voluntat de reconèixer el seu paper com a pionera en l’agroecologia a Collserola, obrint el camí a altres projectes.

El jurat posa l’accent en el lideratge de la connexió entre la producció local i les escoles de la ciutat, permetent que actualment 3.000 infants consumeixin productes locals als àpats als centres educatius. També destaca que l’Ortiga ha estat una de les entitats impulsores de l’associació Collserola Pagesa.

Publicitat

Entrega del premi Foto: ElCugatenc

El reconeixement es va a donar a conèixer el divendres 18 de març a la seu del Club Muntanyenc, en el marc de les activitats organitzades per la Comissió Pi d’en Xandri +25 amb motiu del 25è aniversari de l’atac al pi i de les grans mobilitzacions per la protecció de Torre Negra i el seu entorn. El premi és una forma de recordar i mantenir aquesta lluita i vincular-la a les altres iniciatives ecologistes locals.

A les dues primeres edicions del premi es va reconèixer la tasca ecologista de Fridays for Future i de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan. A la segona edició també es va fer una menció especial a l’economista i activista per la justícia global Arcadi Oliveres.

Publicitat

Exit mobile version