L’Orquestra Simfònica Sant Cugat presenta la temporada del 30è aniversari16/09/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dissabte es va celebrar l’acte de presentació de la temporada del 30è aniversari de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. A l’Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat es van difrondre les noves propostes de la temporada 2019-2020 de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

presentacio-simfonica20192020 Fotografia de l’Ajuntament de Sant Cugat de l’acte de presentació de la Temporada 2019-2020 de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Segons han qualificat els responsables de la Simfònica, la temporada 2019-2020, la del 30è aniversari, serà “una temporada de Música amb majúscules, plena d’al·licients i sorpreses, amb un repertori molt divers, solistes destacats de relleu internacional i excel·lents directors.”

Els concerts de la nova temporada comprenen 14 produccions (7 simfòniques i 7 de cambra) (Podeu llegir el programa complet en aquest enllaç):

Concerts Simfònics

 1. El triple de Beethoven
 2. Simfonia del Nou Món
 3. Valsos i danses/Cap d’any
 4. Grieg & Bizet
 5. Guinovart interpreta Brahms
 6. Ana Häsler amb la Simfònica
 7. Concert del 30è aniversari

Concerts de Cambra

 1. La trompa com a solista
 2. El clarinet com a solista
 3. La Simfonia concertant de Mozart
 4. La f lauta com a solista
 5. El violí com a solista
 6. L’arpa com a solista
 7. Suite per a f lauta, fagot i celesta

Van participar en els parlaments la presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntos, el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

L’acte de presentació va comptar a més amb  les actuacions de Marta Pons (violoncel) i Jordi Vilaprinyó (piano), que participaran com a solistes al primer concert de la temporada, “El Triple de Beethoven”, i del tenor Josep Fadó, solista del concert “Valsos i danses” del mes de desembre.

Van assistir altres autoritats com el director de l’Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Xavier Cester, o la Tinent d’Alcalde de Cultura, Esther Madrona i també socis i patrocinadors de l’Orquestra i personalitats de la vida cultural santcugatenca.

Per tercera temporada, l’Orquestra Simfònica va signar un conveni de col·laboració amb TV Sant Cugat.
Moment de la signatura del conveni amb TV Sant Cugat

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 500 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula…

Deixa un comentari