Normalitat el primer dia amb sancions a la Zona de Baixes Emissions

02/11/2021 – Redacció

Tots els vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT ja són multats a l’entrar a la Zona de Baixes Emissions. Per tant, aquest dimarts 2 de novembre ha estat el primer dia amb sancions. Una jornada que s’ha viscut amb normalitat i sense cap incidència. El consistori calcula que hi pot haver aproximadament uns 175 vehicles (0’9% del total de circulació diària) als quals se’ls podria sancionar.

L’incompliment de la normativa establerta a l’ordenança municipal preveu sancions econòmiques de 100 a 500 euros, en funció de si es tracta d’infracció lleu, greu o molt greu. En cas de reincidència, les sancions es poden incrementar un 30 % respecte del mínim.

Publicitat

La Zona de Baixes Emissions local també té excepcions com els vehicles dedicats al transport de persones amb mobilitat reduïda o 10 autoritzacions a l’any per tots els tipus de vehicles que necessitin un accés esporàdic, això sí abans el titular de vehicle s’ha de registrar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pagar la taxa de 2 euros.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és qui fa el control dels vehicles que entren a la Zona de Baixes Emissions i ho fa a través de 5 càmeres fixes situades en diferents punts de la ciutat. A la vegada un cotxe de la Policia Local porta un dispositiu de lectura de matrícules per controlar la circulació de vehicles a la ZBE així com els vehicles mal estacionats.

Mapa d’on estan les càmeres de la Zona de Baixes Emissions Infografia: TV Sant Cugat

Publicitat