L’oposició demana anul·lar el concurs públic de licitació de publicitat

13/03/2019 – REDACCIÓ /

Totes les forces de l’oposició del ple municipal CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUIA, PSC-CP,PP i els dos regidors no adscrits presentaran plegats una moció d’urgència per instar a l’anul·lació i nova licitació del contracte d’informació, comunicació i difusió pública d’anuncis oficials i edictes, serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d’abast local de l’ajuntament de Sant Cugat. Des del 2016 que l’oposició en bloc no es posava d’acord per presentar una moció conjunta.

mocio-concurs-licitacio-publicitat-santcugat
Moció d’urgència del concurs de licitació de publicitat

La moció considera que l’espai comunicatiu santcugatenc no es limita només als mitjans en paper i considera que aquesta diversitat s’ha de veure reflectida en un concurs dividit per lots o diferents concursos. Tal com està ara redactat, el concurs de publicitat preveu assignar tot el pressupost a un únic mitjà. La moció també afirma que l’informe justificatiu restringeix la proposta a un únic mitjà i per tant entra en contradicció amb l’article 40 de la Llei de Concursos del Sector Públic.

Publicitat

Per aquests i altres motius, la moció proposa a l’ajuntament aturar i anul·lar aquest procediment de licitació i iniciar un nou expedient de contractació que es realitzi a través de lots i que aquests corresponguin als diferents canals comunicatius de la ciutat.

Tot i que tots els grups integrants de la moció ja havien mostrat la seva oposició al concurs al llarg de la setmana passada, el procediment segueix el seu curs i divendres passat es van obrir les pliques dels candidats a la licitació del contracte de publicitat de l’ajuntament. Com era d’esperar només s’ha presentat un únic aspirant. Només hi havia un únic mitjà a la ciutat que pogués complir totes les condicions que exigia el concurs públic: premsa escrita, de periodicitat setmanal, gratuït i format Din A5.

L’única resposta de l’ajuntament fins ara ha estat una nota de premsa on ha defensat la legalitat i transparència del procés d’adjudicació, on també va advertir que demanarà als serveis jurídics municipals un informe per si s’han d’iniciar accions judicials per informacions tendencioses publicades. Aquesta nota és tota la informació que l’ajuntament ha volgut comunicar als mitjans respecte d’aquest cas i no ha concedit cap entrevista a aquest mitjà per parlar del tema tot i la nostra insistència.

Publicitat

Feu un comentari