L’ONG santcugatenca Petits Músics del Món celebra el 2n Fòrum Internacional Hear Us(21/06/2022 – Redacció)  

L’ONG santcugatenca Petits Músics del Món ha tornat a celebrar durant aquests dies el Hear Us International Forum, que ha servit per a posar en contacte representants polítics de Malawi, Moçambic, Zimbàbue i Catalunya amb un grup d’infants, que han tingut l’oportunitat d’interactuar i manifestar els seus neguits i queixes amb els polítics sobre quina és la situació de l’educació als seus països.

La cloenda d’aquest fòrum es va realitzar de forma telemàtica

La cloenda d’aquest fòrum es va realitzar de forma telemàtica amb la presència de la regidora d’educació de Sant Cugat Pilar Gorina i d’autoritats polítiques africanes com el Ministeri d’educació primària i secundària de Zimbàbue o el Ministeri de gènere, infantesa i acció social de Moçambic.

Petits Músics del Món va engegar el projecte del Hear Us International Forum l’any 2020, un projecte online de cooperació i internacional en el que han participat escoles de Catalunya, Malawi, Moçambic i Zimbàbue.

Abans de la pandèmia aquesta ONG santcugatenca organitzava cada any una estada de nens de Malawi a Sant Cugat, que eren triats a un festival de música que s’organitza cada any entre vuit escoles del seu país. Un cop a la ciutat organitzaven diversos actes i sobretot trobades a les escoles de Sant Cugat que servien per acostar la música tradicional d’aquest país africà als infants de la ciutat.