“L’hostal de les tres camèlies” clou les Lectures a la Fresca 2023

(14/07/2023 – Redacció)   

La representació de “L’hostal de les tres camèlies” ha tancat el cicle de les Lectures a la fresca que enguany ha rendit homenatge a Mercè Rodoreda. El públic ha omplert l’espai dels Castanyers dels Jardins del Monestir en una agradable nit d’estiu.

Publicitat

“L’hostal de les tres camèlies” ha comptat amb una participació molt especial, la de l’actriu Araceli Bruch, que va conèixer en persona a Mercè Rodoreda i va dirigir i protagonitzar l’estrena d’aquesta obra el 1979. L’organització va voler retre-li un petit homenatge al finalitzar la lectura dramatitzada.

Aquell primer muntatge de l’obra va comptar amb la música d’Ignasi Roda, un habitual de les Lectures a la fresca i que, aquesta vegada, ha exercit com a director. “L’hostal de les tres camèlies” planteja una història en la qual els secrets dels personatges desencadenen passions ofegades i condemnes eternes.

Després de la representació els Amics de Pedra i Sang, organitzadors del cicle de Lectures a la Fresca, ha volgut retre un reconeixement a l’actriu Marta Uxan.

Publicitat

Aquest any, les Lectures a la Fresca s’han vist obligades a reduir les funcions programades per problemes de gestió amb l’Ajuntament sortint, però des de l’organització han treballat en una tercera sessió que es podria dur a terme al setembre a la Biblioteca Gabriel Ferrater i que encara està pendent del vistiplau del nou equip de govern. La nova regidora de cultura, present durant l’acte, no va afirmar que es dugués a terme, però sí es va comprometre a treballar per a fer-ho possible. Aquesta futura tercera funció de les Lectures a la fresca seria un espectacle multidisiplinari dirigit per Martina Vilarasau sota el títol “Cartes i Flors”.