Site icon TV SantCugat.cat

L’Hospital General de Catalunya acull 295 ingressats amb coronavirus

03/04/2020 – REDACCIÓ / ACN /

L’Hospital General de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, és un dels centres privats que ha experimentat un canvi radical en el seu funcionament a causa del coronavirus. “Ens hem convertit en un hospital brut, és a dir que tota la nostra activitat es centra íntegrament en atendre malalts de covid-19, la majoria procedents de la Conca d’Òdena”, ha explicat Isabel Zapata, delegada de CCOO a l’equipament. Apunta que hi ha 295 ingressats amb el virus i assenyala que el centre s’ha “reestructurat” per poder-los atendre. “Hem triplicat la capacitat de la UCI, ara hi tenim 39 pacients, i l’activitat ordinària s’ha derivat a la Clínica del Vallès”, indica.

Prop del 20% de la plantilla de baixa

A més, revela que el 17% de la plantilla “està de baixa perquè s’ha contagiat”. Recorda que en aquest hospital hi treballen 1.100 professionals. “Estem desbordats, ens veiem obligats a doblar i triplicar les jornades, sense poder fer els descansos que toquen”, assegura. 

Publicitat

Des que el passat 21 de març Salut va anunciar que 180 llits de l’Hospital General de Catalunya es destinarien a pacients coronavírics procedents de la Conca d’Òdena, el dia a dia d’aquest centre privat de Sant Cugat s’ha capgirat completament. “El primer que vam fer va ser derivar tota la nostra activitat ordinaria a l’altre centre que tenim a la comarca, la Clínica del Vallès”, explica Zapata.

Zapata assegura que a hores d’ara no tenen dèficit de respiradors, fins hi tot apunta que tindrien capacitat per assumir més pacients crítics perquè els respiradors que hi ha als quirófans “no s’estan fent servir”. A més, assenyala que s’han pogut mantenir un quirófan net amb un circuit diferenciat per a possibles emergències.

L’empresa va fer una bona previsió de material

Pel que fa a la medicació, comenta que cada cop es prioritzen més els tractaments per via oral pels pacients que estan a planta. “Creiem que els que són per via intravenosa s’estan reservant pels malalts que hi ha a la UCI i els que poden arribar-hi en les properes setmanes”, considera. 

Publicitat

La delegada de CCOO també s’ha referit als equips de protecció i ha dit que “l’empresa va fer una bona previsió”. Tot i que assegura que ara disposen de material suficient, adverteix que la situació “va fluctuant”. Per exemple, explica que fa dues setmanes no disposaven de bates impermeables i van decidir adaptar unes bosses d’escombraries. Zapata reconeix que estan preocupats pel que pugui passar en el futur i per això diu que intenten allargar els equips de protecció “durant tot un torn sencer”

En aquesta mateixa situació es troben altres centres de la comarca com MútuaTerrassa. El sindicat CCOO en aquest hospital, ha instat la direcció del centre a garantir els requeriments mínims i ha advertit que en cas que això no es compleixi “podria emprendre accions legals”


Exit mobile version