L’habitatge cooperatiu de La Floresta estarà enllestit el 2022(17/11/2021 – Redacció)  

El projecte de les antigues Cases dels Mestres de La Floresta serà una realitat la tardor de 2022, sis anys després que se signés el conveni amb l’Ajuntament. L’Ajuntament, Promusa, i Sostre Cívic han presentat aquest projecte de rehabilitació de les Cases dels Mestres i es tractarà de la primera promoció d’habitatge públic en règim de masoveria cooperativa de Catalunya.

Es tracta d’11 habitatges cooperatius a preu assequible d’entre 60 i 38m2 i les quotes mensuals són d’entre 208€ i 350€, i les sòcies que entraran a viure han fet una aportació de capital entre els 6.000€ i els 9.000€, segons la superfície de l’habitatge. A més, les sòcies que hi aniran a viure han participat en algunes de les tasques de rehabilitació en forma d’autoconstrucció assistida, per rebaixar costos i com a eina d’apoderament del grup.

Antigues Cases dels Mestres de la Floresta. Foto: localpress

Les obres van a càrrec de La Constructiva SCCL: es tracta de la primera gestora de la construcció cooperativa i sense ànim de lucre del país, i que ja ha construït edificis cooperatius com La Balma i Cirerers a Barcelona.

El projecte ha consistit a rehabilitar les antigues Cases dels Mestres de La Floresta, propietat de l’Ajuntament, situades al carrer Ginjoler, al costat de les pistes Municipals de Can Llobet.

Foto: localpress

 

Un projecte amb molts entrebancs

El projecte per rehabilitar les antigues Cases dels Mestres de La Floresta, que estaven abandonades, i convertir-les en habitatge cooperatiu ha estat protagonitzat per polèmiques i entrebancs. El 2016 es va signar un acord entre Ajuntament i Sostre Cívic que preveia la promoció d’11 habitatges d’entre 60 i 38 m2, a més d’un espai col·lectiu. Però els tràmits burocràtics i que van ocupar les cases van fer que el projecte, tot i tenir les persones seleccionades per entrar a viure, s’encallés. Sis anys més tard, ara començaran les obres.

Publicitat