L’espectacle Pedra i Sang celebra els seus vint anys

(01/12/2021 – Redacció/)  

L’espectacle musical tradicional de Nadal a la ciutat, Pedra i Sang, torna a la Sala Capitular després de la pausa de l’any passat, que a causa de la pandèmia es va celebrar al Teatre-Auditori en una sola funció. Enguany se celebren les 20 edicions de l’espectacle a la Sala Capitular, amb 6 funcions del 25 al 28 de desembre.

Roda de premsa de presentació de Pedra i Sang

Es tracta de la tragicomèdia musical sobre l’assassinat de l’abat Biure al Monestir durant la Missa del Gall de 1350. El text és de Josep M.Jaumà, la música de Joan Alavedra i està dirigida per Dolors Vilarasau.

Publicitat

L’entrada de l’espectacle, que costa 15 euros, inclou una visita guiada a La ruta de Saltells i l’abat Biure pels llocs on van passar els fets històrics de Pedra i Sang.

Aquest 20è aniversari vindrà acompanyat de diferents accions pel 2021, i d’altres que es programaran el 2022:

Publicitat

– Exposició fotogràfica al carrer, amb la instal·lació de 4 cubs amb un recull de diferents imatges de totes les edicions, que han retratat diferents fotògrafs.

– La presentació del llibre “Assassinat a la Sala Capitular” d’Eduard Jener, a càrrec de l’historiador Xavier Escura i el mateix autor, a la Sala Capitular, el 23 de desembre.

– Una funció extraordinària el 22 de desembre exclusiva per als participants del “Camí de Justícia”, la marxa que se celebra des del Museu de Cerdanyola al Monestir de Sant Cugat i que recrea el camí que va seguir el noble Saltells, originari de Cerdanyola, cap al monestir per assassinar a l’abat Biure.