L’església del Monestir acull al mes d’abril dos concerts de música clàssica sacra i de cambra

(03/04/2022 – Redacció/)  

L’Ajuntament ha organitzat, en el marc del programa Viu la Clàssica a Sant Cugat, un “Abril de clàssica” amb dos concerts de música sacra i de cambra a l’església del Monestir.

El primer tindrà lloc el dissabte 9 d’abril, a les 21.30 h: el “Concert de Setmana Santa: Il pianto della Madonna (El plany de la Mare de Déu), en què hi participen el santcugatenc Cor Aglepta, Nàiades Cor de noies, Cor Exaudio, l’orquestra Camerata Penedès i la mezzo Marta Valero.

Publicitat

monestir-santcugat

Aquest concert comptarà una primera part dedicada a Félix Mendelssohn, compositor del Romanticisme que enguany celebra el 175è aniversari de la seva mort, on es podrà escoltar simfonies per a corda. A la segona part, els cors interpretar diferents obres sacres dedicades a la Mare de Déu. L’“Ave Maria” de Johannes Brahms i l’ “Ave Maria” de Gustav Holst (a 8 veus a capella), complementaran “Il pianto della Madonna”, una obra del compositor osonenc Jordi Domènech per a cor de veus blanques, orquestra de corda i mezzo. Sobre un poema medieval de Jacopone Da Todi, Domènech retrata el desconcert inicial, el dolor i l’esperança de la Mare de Déu durant el martiri del seu fill.

El segon concert tindrà lloc el 30 d’abril, a les 21.30 h: el quintet de veus Lorem Ipsum, especialitzat en la interpretació de música renaixentista, interpretarà “Missa pro Defunctis” del compositor Cristóbal de Morales, acompanyats d’orgue i baixó. Morales va ser uns dels compositors més important de l’Europa de principis del s. XVI i, juntament amb Tomás Luis de Victoria y Francisco Guerrero, és un dels grans de la composició polifònica espanyola del Renaixement. La seva Missa pro Defunctis és una obra de gran bellesa i molt probablement es va cantar com a part de la cerimònia dels solemnes funerals de l’emperador Carles V al Nou Món, a Mèxic el 1559, un any després de la seva mort. Posteriorment, es va cantar en una missa de rèquiem celebrada a la catedral de Toledo en memòria del seu fill, el rei Felip II, el 1598.

Publicitat

Les entrades tenen un preu de 10 € i es poden adquirir a www.santcugat.cat/classicamonestir