Les violències masclistes es disparen a Sant Cugat amb la COVID: creixen un 51’5% les dones ateses per l’Ajuntament(25/11/2021 – Redacció)  

La situació de pandèmia de COVID està fent aflorar més casos de violències masclistes a Sant Cugat. Així es desprèn de les dades dels serveis mèdics (CAP), policials (Mossos) i de l’Ajuntament (Servei d’Informació i Atenció a les Dones-SIAD) presentades per la tinenta d’alcaldia d’Igualtat, Núria Gibert.

Concretament, en el que portem d’any (gener-octubre) el servei municipal SIAD ha atès 185 dones, de les quals 103 han estat per una situació de violència masclista. Aquesta dada significa un augment del 51’5% respecte al 2020 en el mateix període (68 dones ateses per violència masclista) i d’un 84% si ho comparem amb el mateix període del 2019 (56 dones ateses).

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i IgualtatSegons Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, les administracions han de seguir posant tots els recursos per acabar amb aquesta xacra: “Les dades ens indiquen que violències masclistes no cessen i que hem de seguir fent una feina social en tots els àmbits per aturar-ho. A la vegada, incrementar els recursos al SIAD també ens ha permès atendre més dones i continuar consolidant un servei tan imprescindible com aquest“.

Pel que fa al perfil de les dones ateses pel servei, és el d’una dona de mitjana edat, amb fills/es, estudis mitjans i/o superiors, feina remunerada i nacionalitat espanyola. La violència psicològica està present gairebé en la majoria de casos atesos. També és força present la violència múltiple.

Paral·lelament també es registra un augment de dones ateses als CAPs de Sant Cugat per violències masclistes: respecte al mateix període de l’any passat han augmentat un 38%, passant de 13 a 18 dones. Així mateix el nombre de denúncies presentades als Mossos d’Esquadra també ha registrat un augment a Sant Cugat, tot i que en menor percentatge: un 7’5%, passant de 40 a 43 denúncies.

Publicitat