Les sancions per saltar-se el confinament han crescut un 10% a Sant Cugat

24/04/2020 – REDACCIÓ /

La Policia Local de Sant Cugat ha sancionat un total de 421 persones per trencar el confinament des que va començar l’estat d’alarma el passat 14 de març. Aquesta setmana, del 17 al 23 d’abril, s’han posat 37 sancions, cosa que representa un increment d’un 10% respecte al total de la setmana passada, que van ser 384.

Durant els quatre dies de Setmana Santa (des de divendres 10 fins dilluns 13 d’abril) els agents van fer unes 250 identificacions per saber si les persones aturades estaven complint el confinament i finalment, van posar 72 denúncies. El regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol, recorda que està prohibit sortir a passejar, anar a fer la compra lluny de casa o deixar el gos sense lligar. A més, anima a “mantenir la cura, la llunyania social i complir amb la normativa perquè complir amb el coronavirus és cosa de tots“.

A partir d’aquest diumenge els menors de fins a 14 anys podran sortir a donar passeigs de no més d’una hora al dia prop del seu domicili i no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa. A més hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens de la mateixa unitat familiar en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social, si pot ser de 2 metres. A més podran portar joguines pròpies. Tot i això els infants no podran accedir a parcs o zones infantils.

La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Les autoritats han recomanat evitar les “hores punta”. Pel que fa als menors de 14 a 18 anys poden sortir a fer les mateixes activitats que es permeten als adults, sempre que els seus tutors legals els ho permetin.

Publicitat


Feu un comentari