Les perspectives feministes i LGTBI, protagonistes del nou Pla d’Igualtat de Sant Cugat

(13/11/2021 – Redacció)  

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat aquest migdia el nou Pla d’Igualtat, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament (2021-25) que l’equip de govern portarà a aprovació inicial al ple municipal del proper dilluns. La principal novetat del Pla és la decidida aposta per incorporar-hi les perspectives feministes i LGTBI que identifiquin i prioritzin les accions per dur a terme. L’objectiu és avançar cap a una societat més justa, diversa i feminista i, també, treballar transversalment amb entitats i organitzacions socials per fer-ho possible.

Núria Gibert durant la presentació del nou Pla d’Igualtat de Sant Cugat

 

Publicitat

 

 

 

Publicitat

 

 

 

 

 

 

 

 

“Hem impulsat un pla estratègic molt complet i coral que ens ha de permetre orientar totes accions que fem com a municipi. Volem avançar cap a una transformació de models, estereotips i creences sobre el gènere i la diversitat sexual. I per aconseguir-ho, incorporem el feminisme i els drets LGTBI com a eines d’anàlisi i de propostes”, ha explicat Gibert. 

El Pla es divideix en 10 grans eixos que donen resposta a les problemàtiques i les desigualtats detectades en una primera fase de diagnosi. A més, s’inclouen 145 accions en diversos àmbits com l’atenció a les dones i persones LGTBI, la prevenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques, l’espai públic, l’esport, l’habitatge, l’educació o la participació política i social.

  • Eix estratègic 1: Reforç de l’àrea de feminismes i de les accions de sensibilització, transversalització i atenció a dones i persones LGBTI
  • Eix estratègic 2: Prevenció i abordatge de les violències masclistes i les LGBTI-fòbies
  • Eix estratègic 3: Coeducació en l’àmbit educatiu i del lleure
  • Eix estratègic 4: Igualtat i no discriminació en l’àmbit laboral i corresponsabilitat en les cures
  • Eix estratègic 5: Salut integral i esport no discriminatori i divers
  • Eix estratègic 6: Comunicació municipal amb perspectiva de gènere i LGBTI, cultura diversa i transformadora i comerç sensibilitzat
  • Eix estratègic 7: Igualtat de dones i persones LGBTI en la participació política i social del municipi
  • Eix estratègic 8: Accés a un habitatge digne
  • Eix estratègic 9: Perspectiva de gènere i LGBTI en el cicle de vida: joves i persones grans
  • Eix estratègic 10: Espai públic amb perspectiva de gènereEl pla incorpora el desglossament de les 145 actuacions, on s’identifiquen les àrees que les implementen, el calendari aproximat d’execució, el pressupost indicatiu i una proposta d’indicadors.