Les cures a les persones centren els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones

(03/03/2022 – Redacció)   

Sant Cugat centra els actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el proper 8 de març, en la cura cap a les persones, entesa com la capacitat i l’activitat social que proporcionen el necessari pel benestar personal i el desenvolupament de la vida amb qualitat. En total s’han programat més de 40 activitats per a tots el públics que serviran per commemorar el 8 de març, s’iniciaran el  dissabte 5 de març i s’allargaran fins al 18 de setembre. 

manifestacio-feminista8MSantCugat

Publicitat

És per aquest motiu que el lema escollit per a la campanya del Dia Internacional de les Dones és “Les cures no tenen gènere, la desigualtat sí” i que s’acompanya de la imatge realitzada per l’estudiant de segon curs de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, Anna Cano Palacios.

El mateix 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es farà l’acte institucional, al Celler Modernista, amb la lectura d’un manifest i l’actuació musical a càrrec de Claudia Bardagí.

L’acte principal de sensibilització i obert a la ciutadania es farà el diumenge 13 de març a la plaça d’Octavià, amb l’activitat familiar “Qui fa què a la llar?”; la  performance interactiva “Precaució: Zona de Cures”,  càrrec de La Xixa Teatre; i la xerrada “Habitatge col·lectiu com a espai de cures”, a càrrec de Cooperativa Perviure

Publicitat

Una altra de les activitats destacades és “Cercle de mares”, a càrrec de Les Magranes, que es farà els dilluns al Casal Torreblanca. Es tracta d’un espai vivencial, de suport mutu, adreçat a mares amb criatures de 0 a 3 anys, on compartir experiències en moments de criança, reforçant les funcions de les cures, de les autocures i de les xarxes de suport.

La programació inclou també teatre, dansa, cinema, exposicions, xerrades i trobades esportives.

Es pot consultar sencera a santcugat.cat

Exposició “Dones: ficcions i realitats”

El Museu de Sant Cugat acull l’exposició “Dones, ficcions i realitats” a l’entorn dels models sobre la dona difosos pels mitjans audiovisuals i la relació amb la realitat en una societat sexista i patriarcal. És una producció del Museu d’Història de Catalunya, comissariada per Marta Selva i Anna Solà.

El Museu aposta, mitjançant aquesta exposició i el seu programa, per ressaltar el vincle de la història i el patrimoni amb els reptes de la societat actual. En aquest cas aborda el repte de la igualtat de gènere, aprofundint en les formes com s’imposen models sexistes en la història més recent mostrant un ampli patrimoni audiovisual. Així, l’exposició mostra com, al període entre la postguerra i l’actualitat, es difonen els estereotips que condicionen el paper de les dones, especialment a la publicitat i al cinema. Alhora mostra el malestar i la mobilització feministes per assolir llibertat i igualtat.