Les AFES de Sant Cugat demanen que no es permetin les activitats impartides per agents armats a les aules(12/11/2021 – Redacció)  

La coordinadora d’AFES de Sant Cugat  ha reclamat a l’Ajuntament que deixi d’oferir activitats educatives impartides per agents armats dels cossos de seguretat, ja sigui Policia Local o Mossos d’Esquadra. Demanen que activitats com el taller ‘Educació per a la mobilitat segura’, del Pla de Dinamització Educativa Municipal, les imparteixin persones amb acreditació i expertesa i sense armes. Per la coordinadora, que les armes entrin a les aules es contradiu amb els Projectes educatius dels centres (PEC) i amb el fet, per exemple, que el consistori nomenés Arcadi Oliveres, activista per la pau, com a fill predilecte de la ciutat. També ho veuen incompatible amb la voluntat de construir una societat basada en la cultura de la pau.

La petició s’ha fet en el transcurs d’una roda de premsa celebrada aquest dijous a la Casa de Cultura on han intervingut, a més de la representant de la coordinadora, Xènia Amorós; la presidenta del Consell català de foment de la Pau, l’exdiputada Gabriela Serra; l’exconseller santcugatenc i doctor en relacions internacionals, Raül Romeva; i Jordi Muñoz, representant de la campanya Desmilitaritzem l’Educació.

 

Publicitat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al seu torn, Raül Romeva ha recordat que no es pot banalitzar la presència d’armes a la nostra societat i menys a les aules. En aquests sentit, ha posat de manifest la llarga trajectòria del moviment antimilitarista a Catalunya i de com de difícil és aconseguir canvis que permetin consolidar la transformació per tal que la cultura de pau sustenti els valors de la nostra societat.