Site icon TV SantCugat.cat

L’equip de govern de Sant Cugat destina 16 milions d’euros a habitatge al Pla de Govern 2019-2023

pla de govern 2019-2023

22/11/2019 – Josep Lluís Silva

Aquest divendres l’equip de Govern ha presentat el Pla de Govern 2019-2023, dotat amb un pressupost de 600 milions. D’aquests diners un 10% correspon a inversions (60 milions d’euros). A més, del total pressupostat, 16 milions d’euros aniran a habitatge, una de les prioritats del govern actual de la ciutat.

Quin és l’objectiu del nou Pla de Govern?

L’objectiu és fer front als grans reptes de ciutat –especialment en àmbits com l’habitatge, l’emergència climàtica i la transparència– i contribuir a fer un Sant Cugat amb més justícia social, progrés econòmic, benestar ciutadà i un millor govern de l’Ajuntament.

Publicitat

Per assolir-ho, l’executiu impulsarà un Pla de Govern des de les sis tinències d’alcaldia amb 50 propostes, entre les quals destaquen un Pla d’Acció contra l’Emergència Climàtica; la tarifació social als tributs municipals, taxes i preus públics; la reserva del 10% del pressupost a polítiques socials; un Pla de Promoció del Comerç de Proximitat i una plataforma tecnològica d’atenció a les queixes ciutadanes.

L’alcaldessa Mireia Ingla ha afirmat que Mireia Ingla: “en els últims anys, la ciutat ha crescut per inèrcia. Avui tracem un full de ruta per organitzar un creixement sostingut i planificat a curt i llarg termini. Això també és clau perquè Sant Cugat sigui un referent en polítiques socials, climàtiques i d’habitatge”.

Per la seva banda, el Tinent d’Alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha declarat que “la ciutadania és madura, i vol saber com ens gastem els diners i com gestionem tots els recursos que tenim. Aquest govern vol donar-li les eines perquè pugui accedir a aquesta informació”

L’emergència habitacional, un dels grans reptes del govern

Facilitar l’accés a un habitatge digne és un dels grans reptes que té Sant Cugat. Per aquest motiu l’equip de govern ha anunciat que impulsarà un conjunt d’actuacions amb l’objectiu de fer front a aquesta problemàtica i promoure un habitatge més assequible a la ciutat. En aquest sentit, el govern elaborarà un Pla de xoc de mesures urgents, que consistirà en revisar el Pla d’Acció de Promusa per centrar-lo en la construcció de més habitatge públic en règim de lloguer; reformularà l’Oficina Local d’Habitatge per centralitzar tots els serveis d’aquest àmbit i també ampliarà els ajuts, bonificacions i subvencions a l’habitatge.

La Tinenta d’Alcaldia de Serveis Socials i Igualtat, Núria Gibert ha expressat que “hem de potenciar una ciutat que posi les persones al centre. Totes les polítiques que impulsi aquest govern han d’anar encaminades en aquest sentit: a reforçar la cohesió i millorar la qualitat de vida”

Inversions a la ciutat

Aquestes seran les principals inversions que impulsarà l’equip de govern de la ciutat als pròxims quatre anys.

A tot el territori

Mira-Sol

La Floresta

Les Planes

Valldoreix

Centre

Centre est

Centre Oest

En els mesos vinents, l’Ajuntament elaborarà el Pla d’Actuació Municipal (PAM), amb l’objectiu de recollir les accions concretes que desenvolupin el Pla de Govern. La confecció del PAM inclourà un procés participatiu –que es vehicularà a través del portal decidim.santcugat.cat- per recollir les propostes i suggeriments de la ciutadania. L’objectiu és aprovar-lo en els sis mesos vinents.

A més de ser un instrument de planificació, el Pla de Govern serveix per retre compte de l’actuació de l’executiu, avaluar el compliment dels compromisos adoptats i garantir la transparència davant la ciutadania.

Podeu descarregar-vos el Pla de Govern de l’Ajuntament de Sant Cugat en aquest enllaç

Exit mobile version