L’equip de govern aprova el pressupost municipal del 2019

08/02/2019 – REDACCIÓ /

L’equip de govern ha aprovat el pressupost municipal del 2019 amb els vots a favor de PDeCAT, Demòcrates i d’ERC-MES en un ple extraordinari que es va celebrar aquest divendres.

Ajuntament Sant Cugat
Foto exterior de l’ajuntament de Mané Espinosa

La moció de PDeCat-Demòcrates per aprovar aquests pressupostos es va haver de retirar de l’ordre del dia del ple de desembre perquè no comptava amb els suports necessaris. Ara, després de mesos de negociació, l’equip de govern format per PDeCat i Demòcrates ha arribat a un acord amb ERC-MES que contempla una vintena d’actuacions valorades en dos milions d’euros en àmbits molt diversos.

Publicitat

Pel que fa a impostos, ERC ha demanat destinar a tarifació social una partida específica de 50.000 € per a aquest 2019 i la creació d’una nova taxa sobre els habitatges buits de la ciutat, entre d’altres propostes. El gruix d’actuacions pactades es centren en l’àmbit de l’habitatge, moltes d’elles per potenciar el lloguer de protecció oficial, però la més important és l’adquisició d’un nou solar en la zona nord del territori del Consell de Barri Centre Est que permetria la construcció d’uns 50 habitatges dotacionals per a joves.

També s’han acordat mesures per a millorar la mobilitat a la ciutat, un Pla integral de reforma urbana del barri del Monestir i una dotació per a la creació de la sala polivalent i de concerts a les instal·lacions dels cinemes Sant Cugat.

Publicitat

Feu un comentari