Site icon TV SantCugat.cat

Lectures a la fresca de Sant Cugat, a la programació de l’any Margarida Xirgu

27/05/2019 – Josep Lluís Silva

El 4, 11 i 18 de juliol es faran les Lectures a la fresca de Sant Cugat dins dels actes commemoratius de l’Any Margarida Xirgu. Ho van anunciar el passat divendres en roda de premsa al vestíbul del Teatre Romea de Barcelona.

Publicitat

La comissària Ester Bartomeu va anunciar propostes que van des d’un monòleg al TNC de la deixeble uruguaiana de Xirgu, Estela Medina, fins a una exposició itinerant, passant per una nova edició del Premi Margarida Xirgu a la millor actriu de l’any, píndoles audiovisuals a Instagram i taules rodones, xerrades o les Lectures a la fresca a Sant Cugat.

Tot plegat, amb el propòsit de donar a conèixer la seva figura més enllà del món teatral, i impulsat des de la Generalitat en col·laboració amb el Consolat de l’Uruguai, l’Ajuntament de Molins de Reis, el TNC, el Teatre Lliure o el Teatre Romea, on va debutar l’actriu.

La commemoració del 50è aniversari de la mort de Margarida Xirgu (1888-1969) se celebrarà al llarg d’aquest 2019 i part de l’any vinent i Sant Cugat li retrà homenatge amb les lectures a la fresca del mes de juliol.

Publicitat

Les Lectures a la fresca celebren aquest any la seva quinzena edició i estan dedicades a la Xirgu. Atès que la seva trajectòria vital i professional està estretament lligada a la de Federico García Lorca, aquestes Lectures són, de retruc, també un homenatge al poeta i dramaturg granadí.

LA XIRGU A LA FRESCA (Mosaic de la vida de Margarida Xirgu i Subirà), d’Ignasi Roda
Dijous, 4 de juliol a les 22 h
Plaça de l’Om
Direcció: Ignasi Roda

FES DE FEDERICO PER A MI, de Sam Boardman-Jacobs·
Dijous, 11 de juliol a les 22 h
Plaça de l’Alcalde Magí Bartralot
Direcció: Dolors Vilarasau

LA CASA DE BERNARDA ALBA, de Federico García Lorca·
Dijous, 18 de juliol a les 22 h
Plaça d’en Coll
Direcció: Dolors Vilarasau

Exit mobile version