L’Associació Astronòmica tancarà el 2019 amb “Els braços espirals de la galàxia”

11/12/2019 – REDACCIÓ /

La Dra. Carme Jordi Nebot, Doctora en Física per la Universitat de Barcelona, tancarà el projecte 2019 de l’Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix amb la conferència “Els braços espirals de la galàxia” el 19 de desembre a les 20:00 a la Casa de Cultura.

astronomica-santcugat2019Fotografia de l’Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix

La seva investigació gira entorn de la caracterització física d’estrelles i cúmuls estel·lars, basada en observacions astromètriques, fotomètriques i espectroscòpiques realitzades des d’observatoris de Catalunya, Espanya, Xile, Mèxic, França, Hawai i des de l’espai.

Publicitat

Ha participat en missions espacials com Hipparcos i INTEGRAL de l’Agència Espacial Europea (ESA) i actualment participa de ple al projecte Gaia, també de l’ESA. Membre del Gaia Science Team, l’òrgan científic assessor de l’ESA per a aquesta missió (The Gaia Science Team provides ESA with advice and guidance on the design, implementation, data analysis, and all other aspects related to the scientific performance and goals of Gaia).

Interessada que la ciència arribi a tota la societat, participa des de fa anys en activitats de divulgació, activitats per a estudiants de primària i secundària i en aules per a la gent gran.

La doctora Carme Jordi és professora del Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la mateixa universitat i membre de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

Publicitat

Aquesta conferència substitueix la conferència del dijous 12 de desembre que havia d’impartir el Dr. Salvador Ribas, que no pot assistir per circumstàncies laborals sorgides inesperadament.

Feu un comentari