Publiquen un nou mapa de guia del Parc de Collserola

(16/01/2022 – Redacció)  

L’AMB i el Parc de Collserola han publicat un nou mapa de guia del Parc de Collserola. Es tracta d’un recull l’extensa xarxa de camins per descobrir aquest parc natural, amb vora 400 km de pistes, camins i corriols, que conviden a recórrer Collserola des dels nou municipis que l’envolten, i hi prioritza l’accés en transport públic. A més incorpora tota la informació necessària per a la descoberta del Parc Natural (itineraris senyalitzats, àrees de lleure, miradors…), així com la normativa i les pràctiques recomanades durant la visita. La nova guia posa en valor l’espai natural i els beneficis que aporta a tota la ciutadania que hi viu o el visita.

Aquesta nova publicació té un doble objectiu: d’una banda, descriure la xarxa de camins disponibles per a les activitats d’ús públic al Parc Natural i els equipaments i serveis per a la visita, i de l’altra, posar en valor els beneficis que ens aporta aquest espai natural protegit i explicar quines són les bones pràctiques que cal seguir-hi durant la visita.

Publicitat

És, doncs, una invitació a gaudir del Parc Natural de la Serra Collserola responsablement i a recórrer-lo, de dalt a baix, gaudint dels beneficis que ens aporta el contacte directe amb la natura.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d’ús públic que preveu el nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021. Aquest pla té l’objectiu d’ordenar l’ús del parc, que es concentra en els espais menys sensibles i, per tant, es compatibilitza amb la conservació de l’espai.

Publicitat

Està disponible en format paper als centres del Parc i també en línia a https://www.parcnaturalcollserola.cat/mapa-guia, on a més del mapa hi trobareu ampliada la informació del revers.