L’alcaldessa Mireia Ingla encarrega al Consell d’Infants 2019-2020 actuacions contra l’emergència climàtica

21/11/2019 – Josep Lluís Silva

La sala de plens de l’Ajuntament de Sant Cugat va acollir dimecres, Dia Universal de la Infància,  la sessió de constitució del Consell d’Infants 2019-2020, presidida per primera vegada per l’alcaldessa, Mireia Ingla. En aquesta primera trobada del curs, com és habitual, l‘alcaldessa ha fet un encàrrec als nens i nenes, que hauran de treballar durant el pròxims mesos. Per aquest any, hauran de reflexionar sobre l’emergència climàtica i plantejar actuacions a nivell local en què hi puguin participar els infants, les escoles i les famílies.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “La clau per canviar-ho som tots nosaltres. Cada petita acció que fem des que ens llevem fins que anem a dormir pot contribuir a resoldre aquesta emergència. L’Ajuntament de Sant Cugat també pot ajudar a posar el seu granet de sorra. I en això us demanem que hi participeu. Els infants no sou responsables del món que se us deixarà, però sí que ho sereu de gestionar-lo”.

Publicitat

Durant el ple s’han escollit els i les vicepresidentes del Consell d’infants 2019-2020 que enguany seran: Biel Ruiz Vohillamoz (Pins del Vallès) i Andrea Checa García (Pureza de Maria).

En total, 40 alumnes de 5è i 6è de primària de 20 escoles participen enguany del Consell d’Infants, dues més que l’any passat, gràcies a la incorporació de l’escola Pi d’en Xandri i l’escola Turó de Can Mates.

Dia Universal de la Infància

La constitució del Consell dels Infants coincideix aquest any amb la commemoració del Dia Universal de la Infància i amb el 30è aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant de l’UNICEF.

Per aquest motiu, un representant del Consell dels Infants i un del Consell de Joves, acompanyats per l’alcaldessa Mireia Ingla i per Ignasi Casanova, vicepresident d’UNICEF Comitè Catalunya, van llegir conjuntament un manifest del Consell nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC) que reivindica garantir els drets dels nens i nenes de 0 a 18 anys. Ho van fer a la plaça de la Vila, davant de la façana de l’ajuntament que es va il·luminat de blau per a l’ocasió.

Aquest document va rebre el suport unànime de tots els grups municipals a l’últim ple celebrat dilluns, 18 de novembre.

L’alcaldessa Mireia Ingla va assegurar que “l’Ajuntament es compromet a impulsar i respectar els articles d’aquest tractat, així com els d’aquest manifest que hem llegit avui aquí” i va afegir que “Les ciutats com Sant Cugat no podem defugir la nostra obligació i responsabilitat envers la promoció dels drets de la infància i adolescència, per tal que cada noi i noia pugui assolir tot el seu potencial humà i de manera lliure”

Feu un comentari