L’alcaldessa haurà de pagar 500 euros setmanals del seu patrimoni personal si no retira els símbols a favor dels presos

(18/03/2022 – Redacció)  

La jutgessa del Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona ha donat cinc dies a l’Ajuntament de Sant Cugat perquè retiri qualsevol cartell en favor dels polítics presos i llaços grocs de les dependències municipals. És la segona sentència en aquest sentit, després que el consistori canviés una pancarta de grans dimensions amb un llaç groc per aquests cartells més petits penjats per dins de les finestres quan va rebre la primera sentència.

pancarta presos polítics
Pancarta a favor dels presos independentistes a la façana de l’Ajuntament. La pancarta va ser retirada a l’estiu Imatge d’arxiu

El grup municipal de Ciutadans va tornar a denunciar el fet i ara el contenciós li ha donat la raó. Alhora considera que la substitució d’un element pels altres és “una voluntat deliberada i d’explícita mala fe de no executar una resolució judicial“.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, la magistrada reitera que cal eliminar de la façana consistorial qualsevol element que faci referència als polítics presos i als llaços grocs i alerta l’alcaldessa, la republicana Mireia Ingla, que si no ho fa la multarà amb 500 euros setmanals del patrimoni personal.

L’alcaldessa Mireia Ingla