L’alcaldessa acusa l’oposició de no fer la seva feina: “L’oposició té l’obligació de mirar-se els expedients”

24/05/2019 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, continua negant les irregularitats del concurs de publicitat, tot i la confirmació de la secretària i la recomanació de la Generalitat. Fortuny assegura que no es va informar l’oposició perquè segons ella “l’oposició té l’obligació de mirar-se els expedients. Nosaltres no hem d’enviar un correu persona per persona quan el que no fan és dedicar un temps com a regidor a mirar-se els expedients”.

 

Publicitat

concurs-publicitat-tot

 

 El mes de febrer l’equip de govern va iniciar el concurs de publicitat institucional en què tan sols un únic mitjà de comunicació, el Tot Sant Cugat, complia els requisits. Un polèmic concurs on tota l’oposició va votar a favor d’aturar-lo i en què fins i tot l’Autoritat Catalana de la Competència, un organisme de la Generalitat, va concloure que no respectava el principi de competència. A més en el seu informe, no vinculant, assegurava que “no existeix justificació suficient perquè el contracte no va ser dividit en lots ni perquè es va incloure la mida de la publicació com un requisit per a la prestació del servei“. Actualment el concurs està suspès a l’espera de la resolució del Tribunal Català de Contractes.

Publicitat

Durant aquests mesos, Televisió Sant Cugat s’ha posat en contacte en diverses ocasions amb l’equip de premsa de l’alcaldessa amb l’objectiu de preguntar-li sobre aquesta qüestió. Una petició que sempre s’ha negat en aquest mitjà de comunicació.

Tot i això, l’alcaldessa i candidata de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, va respondre sobre aquest tema durant l’entrevista per les eleccions municipals el dilluns 21 de maig. Fortuny va defensar en tot moment el procediment assegurant que “adjudicació es va avalar per la secretària i per l’interventor“.

Durant l’entrevista es va preguntar sobre l’explicació donada per la secretària en el plenari de març, en què que acceptava que hi havia irregularitats. L’alcaldessa va negar aquest fet assegurant que tan sols va dir que es podia millorar i negant la paraula irregularitats.

 

En la sessió del ple de març la secretària, Rosa Castellà, va assegurar que “evidentment és un expedient que podria ser millorable, té les seves irregularitats. En principi hauria d’haver-hi una divisió en blocs, tot i això si el contracte no preveu la divisió en blocs, s’ha de justificar. La justificació podria ser millorable. A més l’informe tècnic no hauria de fer referència a cap empresa. Les irregularitats o les errades que podem trobar en aquest expedient, que hi són, no tenen la naturalesa d’errades substancials“.

 

Un altre punt conflictiu és el document signat dos mesos abans de l’inici del concurs públic que justifica “el pressupost de licitació i el valor estimat del contracte” de publicitat que segons aquest document el beneficiari serà al TOT Sant Cugat. Segons l’alcaldessa es tracta d’un error de tipografia“.

concurs-publicitat-tot

 

Carmela Fortuny va assegurar que no es va informar l’oposició perquè segons ella “l’oposició té l’obligació de mirar-se els expedients. Nosaltres no hem d’enviar un mail persona a persona quan el que no fan és dedicar un temps com a regidor a mirar-se els expedients. Això és llençar els diners del servei públic”.

Álvaro Benejam del Partit Popular, preguntat sobre aquest tema, va respondre que és impossible revisar més de 2.000 expedients en 3 mesos i a més no ens faciliten la informació de manera digital. Nosaltres anem a les comissions informatives perquè se’ns informi d’aquestes coses. Ja hi havia hagut polèmica amb aquest concurs fa 4 anys perquè era un procediment restringit“.

 

 

Feu un comentari