L’Ajuntament vol consolidar el bicibús a les escoles de la ciutat

30/10/2021 – Redacció

L’Ajuntament de Sant Cugat es referma en el seu compromís per consolidar el bicibús a les escoles de la ciutat. Una experiència que han volgut explicar durant la Setmana de Transició Energètica, i que té el suport de les AFES de la ciutat.

Alba Gordó, comissionada comissionada per l’Emergència Climàtica, ha explicat que el consistori donarà suport a totes les escoles que es vulguin sumar a aquesta iniciativa: “Donarem suport a les AFA per desenvolupar aquesta activitat, facilitant petos de seguretat i formació a les escoles”. Per Gordó reduir les emissions és un dels objectius d’aquesta iniciativa: “La mobilitat representa un 1/3 del consum energètic de Sant Cugat. Iniciatives com el bicibús ajuden a reduir les emissions i el consum d’energia“.

Publicitat

Per Pilar Gorina, regidora d’Educació, es tracta d’una interessant experiència col·lectiva: “Ens ajuda a treballar els valors. Anar en bici a l’escola, i fer-ho acompanyat, dona als infants molta autonomia“. Jose Gallardo, regidor de Mobilitat, ha destacat que “a Sant Cugat volem un futur amb una mobilitat sostenible i és molt important que la ciutadania se sumi al canvi d’hàbits des de ben petits“.

Què és el bicibús?

Un bicibús és un grup d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes. De la mateixa manera que un autobús, disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas.

El bicibús està organitzat per l’Ajuntament, l’AMB i amb el suport de l’AFA. Actualment hi ha quatre escoles de Sant Cugat amb bicibús: Pi d’en Xandri, Collserola, La Mirada i el Thau.

Publicitat