L’Ajuntament suspèn el cobrament del lloguer de tots els immobles de Promusa

23/03/2020 – REDACCIÓ /

El consell d’administració de l’empresa d’habitatge públic, Promusa, ha acordat suspendre el cobrament de tots els lloguers dels seus immobles com a mesura per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. De moment la mesura s’aplicarà als lloguers del mes d’abril. Concretament, es deixarà de cobrar la mensualitat de 499 habitatges, 48 oficines, 91 locals comercials, incloses parades dels mercats municipals, 422 aparcaments i 42 trasters.

Segons Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, “el nostre objectiu és que les famílies, les empreses i els comerços disposin de la màxima liquiditat possible. No permetrem que aquesta crisi acabi afectant els col·lectius més vulnerables i el teixit econòmic local

Les setmanes vinents l’Ajuntament i Promusa valoraran cas per cas la manera de gestionar el cobrament d’aquests lloguers en funció de cada situació econòmica. A més a més, l’Ajuntament farà una proposta d’ajuts i subvencions segons la situació de cada llogater. L’Ajuntament també espera que el govern de l’estat decreti un paquet d’ajudes al lloguer per complementar les mesures que s’han pres.

El Sindicat de Llogateres denuncia que no és una suspensió

Tot i aquest anunci, el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat ha denunciat a les xarxes socials que l’acordat en el Consell de Promusa no és una suspensió de mensualitats sinó d’una moratòria i per tant aquest pagament es podrà prorratejar durant els mesos següents.

Sense recollida de voluminosos

L’Ajuntament també ha informat que se suspèn la recollida de voluminosos mentre duri el confinament i per aquest motiu demanen que ningú deixi voluminosos al carrer. L’objectiu d’aquesta mesura és optimitzar recursos. La recollida d’escombraries continua funcionant amb total normalitat.


Feu un comentari