L’Ajuntament organitza unes jornades per explicar les noves estratègies en la gestió de zones verdes i forestals

(16/03/2022 – Redacció)  

Sant Cugat reflexionarà sobre la importància d’impulsar la biodiversitat i la renaturalització per tenir ciutats més saludables. Ho farà a través de taules rodones, ponències i visites presencials obertes a tota la ciutadania del 23 de març al 7 de maig. Aquestes jornades formen part de les activitats temàtiques que l’Ajuntament està impulsant per a cada un dels sis eixos de la declaració d’Emergència Climàtica de Sant Cugat

L’objectiu és avançar cap a una ciutat més saludable i explicar les iniciatives que s’estan duent a terme en la gestió de les zones verdes i forestals de Sant Cugat.

Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, i José Gallardo, regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, durant la presentació de la jornadaLes jornades, titulades Biodiversitat i Ciutat Saludable, estan dividides en quatre grans blocs:

Gestió sostenible dels espais verds: s’oferirà una xerrada-debat sobre la implementació de la renaturalització i el foment de la biodiversitat en la gestió ecològica dels espais verds (23 març a les 18 hores al Teatre de La Unió). A càrrec de Mònica Bedós, consultora en gestió Integrada de plagues en parcs i jardins d’Adalia Gestió i Nuria Pérez, tècnica del servei de parcs i jardins de l’Ajuntament. També hi haurà una visita taller al Parc de can Mates per contribuir a millorar i conservar la fauna urbana de Sant Cugat (26 de març de 10 a 13 hores).

Ciutat saludable i infraestructura verda: ponència amb la presentació dels primers resultats de l’estudi sobre la relació de l’arbrat de Sant Cugat i la qualitat de l’aire (30 març a les 18 hores al Teatre de La Unió). A càrrec d’Enrique Figueroa, catedràtic d’ecologia vegetal de la Universitat de Sevilla i Eloi Jubillà, arquitecte i membre del grup de treball “Entorn urbà i salut” de la Diputació de Barcelona i coordinador del postgrau “Urbanisme i salut”.

La problemàtica de les espècies exòtiques invasores: ponència on es donarà a conèixer les principals espècies exòtiques invasores presents a Sant Cugat i com afecten els ecosistemes i la biodiversitat (27 d’abril a les 18 hores al Teatre de La Unió). A càrrec d’Enric Ortega, tècnic de gestió i benestar animal de l’Ajuntament de Sant Cugat i Pol Manjón, tècnic de salut pública de l’Ajuntament de Sant Cugat. També hi haurà una visita-Taller a l’Estanyol de la Guinardera (costat Via Augusta) per explicar el projecte de renaturalització que s’hi ha dut a terme (dissabte 30 d’abril de 10 a 13 hores).

Gestió forestal multifuncional i canvi climàtic: xerrada sobre els beneficis del bosc i el mosaic agrari, sobre els objectius de la gestió forestal per adaptar-se al canvi climàtic i sobre com podem evitar un incendi de 6a generació (4 maig a les 18 hores al Teatre de La Unió). A càrrec de Guillem Canaleta, tècnic de la Fundació Pau Costa, entitat global sense ànim de lucre que posa el focus en la prevenció i la gestió d’incendis forestals i un representant del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals (GRAF) – Direcció general de prevenció, extinció d’incendis i salvaments, de la Generalitat de Catalunya. També hi haurà una visita-taller a la masia de can Monmany per explicar el projecte de gestió forestal LIFE CLIMARK (7 de maig de 10 a 13 hores)

Totes les activitats són gratuïtes. És recomanable inscripció prèvia al portal web decidim.santcugat.cat.

Publicitat