L’Ajuntament no cobrarà els serveis que ha deixat de prestar pel coronavirus i ajorna el cobrament de quotes i tributs

24/03/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat aquest dimarts una nova mesura per ajudar als santcugatencs a fer front a la nova situació generada per les mesures decretades per fer front al coronavirus. Aquesta iniciativa consisteix en no cobrar els serveis que ha deixat de prestar pel coronavirus i ajornar el cobrament de quotes i tributs.

D’aquesta manera, els usuaris no abonaran la part proporcional equivalent al mateix temps que duri el confinament. Aquesta mesura inclou diferents serveis municipals com els educatius (escoles bressols, taller Triangle i escoles de Música i Art), culturals (cursos i tallers), socials (Servei d’Atenció Domiciliària) o esportius (OMET i Eurofitness).

Publicitat

En aquests moments s’està treballant per establir el mecanisme per deixar de cobrar aquests serveis: en alguns casos serà directament a la quota i, en els casos que ja s’hagi pagat per avançat, s’establirà un altre sistema per satisfer la compensació econòmica.

Cedida per l’ajuntament – Mané Espinosa.

A més a més, l’Ajuntament també ha acordat ajornar tots el pagament dels tributs, taxes i preus públics municipals que s’havien d’abonar a partir del mes de març. Això suposa, per exemple, que el cobrament de quotes de les escoles bressols, escola de Música i Taller Triangle es retardaran fins com a mínim el 20 de maig. En el cas del Servei d’Atenció Domiciliària, els propers pagaments es retarden fins com a mínim el 2 de juny.  

Aquesta pròrroga pretén ajudar les famílies i el teixit econòmic de la ciutat afavorint que disposin de la màxima liquiditat possible per fer front a la crisi generada pel coronavirus. La mesura es fa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que gestiona la recaptació municipal de Sant Cugat.

Publicitat

El Tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Transports, Pere Soler, ha afirmat que “Des de l’Ajuntament estem fent el que està en les nostres mans perquè l’impacte econòmic en les famílies, en els treballadors i treballadores, al comerç i en general al teixit productiu sigui el menys dolorós possible”

“El nostre compromís és total per apaivagar l’efecte del coronavirus. Per això estem estudiant totes aquelles mesures econòmiques que ajudin a superar aquesta fase, perquè sens dubte ens en sortirem, i hi haurà un demà per recomençar i tornar a la situació de la precrisi sanitària”.

El consistori també està estudiant com implementar nous ajuts i subvencions en funció de la situació en què es trobin els contribuents.

Tributs, taxes i preus públics que s’ajornen

  • Impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 2 de juny o 1 de juny, si es té domiciliat el rebut).
  • 1a fracció de la Taxes mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny)
  • Cobraments de les Escoles bressol: s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig
  • Recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig)
  • Preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig)
  • Servei atenció domiciliària: s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny
  • Tallers Triangle i Escola de Música: s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig
  • Servei acollida pisos socials: els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig. El pagament de febrer fins al 2 de juny

Aquest ajornament afecta aquells rebuts que no s’hagin girat fins a la data d’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma el 14 de març.

La resta de tributs municipals de moment no s’ajornen perquè no tenen una data pròxima de pagament. Es tracta, per exemple, de l’IBI (amb un període de pagament que acaba al juliol) o l’Impost d’Activitats Econòmiques (amb un període de pagament que acaba al novembre).

Feu un comentari