Recorden els 25 anys de l’agressió soferta pel Pi d’en Xandri amb una sèrie d’actes reivindicatius

(11/03/2022 – Redacció)  

Ja fa 25 anys de l’agressió que va patir el Pi d’en Xandri i que gairebé acaba amb aquest arbre monumental. Una agressió que va provocar a finals dels anys 90 un moviment en defensa de l’espai natural de Torre Negra i rodalies que es va plasmar amb la gran manifestació del 16 de març del 1997.
Ara, un quart de segle després, la Comissió Pi d’en Xandri +25 anys ha organitzat una sèrie d’actes reivindicatius per recordar aquesta efemèride.

Roda de premsa de presentació dels actes dels 25 anys de l’agressió soferta pel Pi d’en Xandri

Els primers dels actes serà el Lliurament del 3r Premi Torre Negra, aquest divendres 18 de març a la seu del CMSC.

Publicitat

Després de l’entrega del premi tindrà lloc una xerrada sobre la situació actual de l’espai natural de Torre Negra i rodalies amb la participació de Josep Tarragó i Kristian Herbolzheimer. Dissabte tindrà lloc una caminada popular per la zona, un recorregut fàcil i obert a tothom que finalitzarà als terrenys de Torre Negra, uns terrenys privats fins fa uns mesos i als que no es podia accedir.

Dilluns 21 de març al ple de l’Ajuntament es llegirà el manifest “Compromís social i polític amb la defensa de l’espai natural de Torre Negra i rodalies“.

La preservació d’aquesta zona és un objectiu comú d’administració i moviments socials que es va iniciar als anys 90 i avui en dia encara no té una solució.

Publicitat

Televisió Sant Cugat dedicarà part de la seva programació d’aquesta setmana a recordar aquesta efemèride amb imatges exclusives del seu arxiu històriques, documentals i entrevistes.