L’Ajuntament garantirà el confort climàtic a les escoles públiques

(2308/2023 – Redacció)   

Abans que acabi el primer trimestre de 2024, l’Ajuntament vol elaborar un pla municipal que millori les zones d’ombra als patis de les escoles públiques i dotar-lo d’un pressupost i un calendari d’accions per tal de garantir que, amb urgència dins els terminis necessaris, la infància de Sant Cugat pugui gaudir d’uns espais lliures a les seves escoles amb ombra que garanteixin la seva salut.

Publicitat

Així mateix també es preveu que en el termini d’un any “es garanteixi una climatització sostenible de les aules, espais comuns i polivalents dels centres educatius i les llars d’infants que resten per climatitzar”. Per elaborar aquest pla es comptarà amb la col·laboració, criteri i expertesa de la comunitat educativa.

Una moció que arriba dos dies després de les imatges de ventiladors i ventalls als col·legis electorals de moltes escoles públiques durant la jornada electoral i que van fer palès la necessitat de millor la climatització de molts d’aquests espais.

Aquesta moció institucional s’ha aprovat al ple municipal del mes de juliol, on també s’ha aprovat una moció presentada pel PP  amb l’objectiu d’assolir un pacte de ciutat en matèria d’equipaments. L’acord insta el govern municipal “a iniciar els treballs per establir les prioritats en matèria d’equipaments de la ciutat pels propers anys tot comptant amb la col·laboració de tots els Grups Municipals amb l’objectiu d’assolir el màxim consens per un pacte de ciutat en aquesta matèria”.

Publicitat